Søndre Pavillion, Amaliegade 27

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”large” style=”vc_box_outline” image=”5788″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Kong Frederik V lod et hospital opføre, omkring 1749, i den helt nye bydel Frederiksstaden. Denne bygning blev kaldt “Vadskeriiebygningen”. Bygningens nuværende ejer er Finanssektorens Pensionskasse. I forbindelse med overtagelse af ejendommen, skulle den istandsættes. Under istandsættelsen blev der konstateret svamp på bunden af frontispiesen og andre steder. Vi blev tilkaldt på svampeskaden. Der skulle renoveres på gesimsbåndet hele vejen rundt, inkl. at zinken på gesimsbåndet skulle skiftes.

Sådan startede vores opgave

Der var en frontispiese, der var blottet. Før det havde tømrerne udskiftet spær på ca. 26″ x 26″, som man havde udskiftet vha. hydraulik, der løftede hele tagetagen nogle få centimeter.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”large” style=”vc_box_outline” image=”5790″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Så kom tømreren og udførte sit arbejde med stor ildhu.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”large” style=”vc_box_outline” image=”5789″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Arbejder i zink på Rigets hospitalbygning.

Når man udfører arbejde på en frontispiece, må man bare konstatere, at ingenting er lige, men at det vi bygger, skal se lige ud.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”large” style=”vc_box_outline” image=”5791″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Vi var desværre nødt til at fravælge de gamle udførsels-principper, fordi tiden havde vist, at disse løsninger ikke kunne holde vand ude, på denne her bygning. Derfor valgte vi at false og hage zinken sammen.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Den færdige og smukke bygning efter renoveringen.

Der har ligget et kæmpe stenhuggerarbejde før vi kom til. Stenhuggerene udførte restaureringen med stor omhu.

Hvidt og Mølgaard med arkitekt Nils Jordal stod for renoveringen. Han skrev bl.a. en bog om restaureringen og husets historie.

Hans Kongelige Højhed Prinsen, som er Præsident for

Europa Nostra

har skrevet forordet i bogen, hvori han takker arkitekten og arkitektfirmaet, for deres grundige restaurering af ejendommen.

Når en bygherre som Finanssektorens Pensionskasse vælger at sætte en ejendom i stand som denne, gør man det eneste rigtige – man går hele vejen.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]