Dato: 1. februar 2023 |
Kategori:

Arkitektkonkurrencen – arkitekturhovedstad 2023.

Sammen med Byens Netværk har vi været sponsorer for arkitektkonkurrencen –  nyfortolkning af Københavns rådhustårn.

Konkurrencen var for de studerende på Det kongelige Akademi, som har budt ind med spændende bud på hvordan det ikoniske tårn kunne se ud hvis det skulle bygges i dag.

 

Her ser du præmieoverrækkelsen og vinderne af konkurrencen, sammen med Henriette, direktør i byens netværk og Brian herfra.

Stort tillykke til vinderne Anne Marie Stahl og Nikolaj Exner Carstens.

 

Murværket på tårnet når ikke at blive færdigrenoveret til juli ’23 hvor København er vært for det store arrangement.

Dog bliver det stadig muligt at se vindernes bud på tårnet, da der på stilladsets sider bliver afbilledet det færdige resultat, mens arbejdet pågår inde bagved.

 

 

Som partner på Arkitekturhovedstad 2023 glæder vi os til at være del af det flotte program af aktiviteter og arrangementer i løbet af året.

Arkitekturhovedstad 2023.


København blev valgt som arkitekturhovedstad i 2023 af European Union of Architects (UEA) på grund af byens fremtrædende rolle i arkitekturen og dens stærke engagement i at fremme bæredygtige løsninger inden for arkitektur og byplanlægning.

København har en lang tradition for at integrere arkitektur og design i byens udvikling og har en imponerende samling af moderne og historisk arkitektur, herunder bygninger af anerkendte arkitekter som Arne Jacobsen, Jørn Utzon og Bjarke Ingels. Byen har også taget en førende rolle i at fremme bæredygtig arkitektur og byplanlægning og har opnået anerkendelse for sin innovative tilgang til at skabe grønne byområder og cykelinfrastruktur.

Som arkitekturhovedstad vil København være vært for en række begivenheder og aktiviteter, der fokuserer på arkitektur, design og bæredygtighed. Disse begivenheder vil omfatte workshops, udstillinger, konferencer og guidede ture i byen, der giver besøgende mulighed for at udforske Københavns rige arkitektoniske arv og de nyeste trends og innovationer inden for bæredygtig arkitektur og byplanlægning.

Søg