Blikkenslager

Forretning med speciale i den gamle kobberdækning og udførelse af ornamenter.

Toft Kobber udfører alle blikkenslager opgaver, lige fra reparation af plastiktagrende til udførsel af kobbertage på slotte. Vi har mange års erfaring med blikkenslageri  – det vil sige tagarbejde og det der hører sig til.

I Danmark er en lang række af de ældre ejendomme pyntet med ornamenter eller små tårnspir. I det sydsjællandske var man eksempelvis glad for drueknæ på nedløbene. På herregårdene rundt om i landet var man især glade for tårnspir eller frontispicer, som var stærk ornamenteret. Christian d. 4’s mange byggerier er især en af grundene til, at vi har så mange bygninger med kobber i Danmark – og specielt i København.

På nyere bygninger indgår metaller som zink, kobber og aluminium oftest i facade og tagdækningen. Det er dog vigtigt at disse arbejder bliver udført korrekt. Det betyder at man er nødt til at sætte sig ind i håndværket bag, der har traditioner der strækker sig 400 år tilbage i tiden. Det at vide hvordan man arbejde i fortiden, er noget vi har som speciale i TOFT Kobber AS. Vi anvender blandt andet værktøj og modeller, der er mere end 100 år gamle – og de virker endnu!

Søg