Botanisk Institut, København Ø

Det gamle tag blev demonteret. Snedker/tømrer gennemgik taget, og fik renoveret lægter og spær. Montering af nyt tag påbegynder.
Der var mange skader, mange af dem blev også opdaget i tide. Vi fandt således ingen hussvamp. Kun nogle få ubetydelige, som blev fjernet.

Så blev skiffer og rammer til vinduer (i kobber) bygget op. Her ligger de klargjort til glarmester.

Den gamle sternkant.

Her ses den nye stern. Løsningen blev udført således, at der er udluftning til undertaget hele vejen, og samtidigt hører inddækningen til det flade tag, ikke sammen med selve sternbåndet.

En anden sjov detalje var overgangen fra tagpaptaget til det skrå tag. Her blev der udviklet en løsning, som gør at man i dag ikke skal demontere kobberpynte kanten, men “kun” skal demontere kobberfladen hvorpå tagpappen er limet. Her ses den gamle løsning.

Her ses den nye løsning. Man ønskede ikke, at udsynet fra gaden skulle være ændret efter renoveringen, så der blev produceret kanter i stor målestok.

Der var brug for det store tænke arbejde. Tømreren havde købt Velux vinduer, som skulle dækkes i kobber. Velux havde ikke inddækninger på det tidspunkt i kobber. Så vi udførte selv inddækningerne.

Et vindue er klar til at blive monteret. Der blev i alt inddækket 47 ovenlys og 16 oplukkelige vinduer. Alt blev produceret på vores værksted på pladsen.

Her ses det færdige resultat tæt på.

Smuk ser bygningen ud når man kommer fra Gothersgade og kigger op på bygningen

Så smukt blev det færdige resultat. Set fra havesiden.

I forbindelse med Botanisk Have, ligger Botanisk Institut og rummer al undervisning for botanik ect. Vi blev tilkaldt af den på daværende tidspunkt Kgl. Bygningsinspektør Bretton Meyer. Opgaven lød først på, at man skulle renovere taget. Men da stillads var på plads, kunne vi konstatere, at taget var i en langt værre tilstand end forventet og undersøgt. Når man umiddelbart så taget var det pænt, men uanset hvor vi tog taget op, var der skader. Især ovenlysvinduer og sternkant var slemt medtaget.

Bygherre
Københavns Universitet
Arkitekt
Bretton Meyers Tegnestue, Kjartan Lauring
Udført
i 2003