Her kom vi til et tag som var blæst delvist af i en storm. Vi måtte selvfølgelig nødreparere taget, og straks stille et stillads op, så der var tæt. Alt imens vi fik tilbud priser og meget andet på plads.
Byggesagen blev kørt med teknisk afdelings egne projektledere. Må sige at samarbejdet gik godt. Vi fik hele vejen igennem lavet de rigtige løsninger sammen.
Det var ikke særligt sjov at komme til det tag, hvor vi måtte bære taget på plads. Her blev der så brugt nogle lægter, presenninger og store skruer for at holde det på plads.
Det blev lige pludselig en lidt større, da vi desværre opdagede at, spærene og træet ikke havde det specielt godt. Modsat fandt vi så grunden til at taget ikke havde holdt i mere end ca. 50 år.
Fremstillingen af vores egne klipfisk, da vi ikke synes at de eksisterende passede godt ind i arkitekturen på bygningen og taget. De skulle helst syne anonymt.
Så fik vi udført tagvinduer. Så lige til tek-nørderne ; De gamle vinduer var udført med T-sprodser, det undrede vi os over, Da jeg er i besidelse af Lauritz Hannibals modeller, kunne jeg se, at de var udført med T-sprodser, Normalen har altid været Z-sprodser. Ud over det findes der også H-Sprodser. Vi brugte selvfølgelig kun rigtige nitter.
Når disse skal laves, kommer der udfordringer som er ret sjove. I den henseende skulle vi kedelfalse rammen fast til reden. Det var en meget svær opgave, især i hjørne, hvor kobberen skulle strækkes ret meget. Men det lykkedes.
Efter at have stået en hel del på værksted, kunne vi endelig komme igang.
Her var så prøvebanen vi havde udlagt, for at se om taget var/er så lige som vi troede. Taget var heldigvis ikke mere skævt end vi havde målt. Men det er da godt, lige at få det målt 1:1
Kobbertage blev rullet ud, kobberrederne banket sammen, Alt forløb som det skulle. Ingen ubehagelige overraskelser.
Her kan man se hvordan vi byggede vores udluftninger ind på taget. Vi er meget tilfredse med kvaliteten af vort arbejde. Alle kobberfalse er dobbeltkittet med umbrakit, fordi taget er meget fladt.
Når der bruges umbrakit er det vigtigt at der bruges funkisider, for ikke at umbrakitten skal “rådne” i falsene. Vi kan allerede i dag, se hvordan ca. 20 år gamle false vokser og bliver utætte.
En sjov opgave, hvor vi måtte bygge taget op, stort set fra bunden, da de eksisterende spær ikke var dimensioneret korrekt.