Lyngby rådhustag

Lyngby rådhus er den ikoniske rådhusbygning midt i Lyngby, som er bygget i fra 1939 til 1941. Rådhuset kaldes diplomatiets katedral.
Rådhusets bygning buer og det gør kobbertaget øverst oppe selfølgelig også.
Faktisk har kobbertaget på bygningen en tankevækkende historie. For at den tyske besættelsesmagt ikke skulle stjæle kobberet på taget, malede man det under opførelsen sort, så det lignede tagpap.

Her ca. 80 år efter er kobbertaget blevet udskiftes helt, og skulle gudskelov ikke males sort, som dengang.

Opgavens omfang:

I denne renovering er det hele rådhuset, som stod overfor en gennemgribende renovering, og vi var med øverst oppe: Udskiftningen af kobbertaget, ovenlys, udluftningshætter og murkroner.

Rådhuset tag er “banan-formet” i længden, hvilket betyder at kobberbanerne er bredere på den vestvendte side end på den østvendte side pga. krumningen.
Derfor var det noget at et regnestykke der skulle forlægge inden vi kunne komme i gang med at få bestilt materialer, planlagt arbejdet og montere de i alt 102 reder (kobberbaner). Alle reder er unikke, og nøje udregnet af en af vores dygtige kobberdækkere. De blev laserskåret og alle banerne fik nr på, så de passede sammen når de skulle monteres.

 

Fagligt og miljømæssigt perspektiv:

Det gamle bræddeunderlag var så intakt, at vi vurderede at det kunne ligge min. 100 år mere under det nye kobbertag.
Denne vurdering gør vi altid når vi har afmonteret kobbertaget. Hvis det tidligere kobbertag har været tæt nok og regn/sne ikke fået adgang til træet nedenunder, så kan vi sagtens genanvende træet.
Det forudsætter selvfølgelig at det er et ordentlig stykke håndværk, der er lavet af de tidligere, samt der er tilstrækkelig med ventilation imellem brædderne.

Læs om vores tilgang til genanvendelse m.m. her.


Bygherre fortæller om hele renoveringen:

Lyngby-Taarbæk kommune fortæller her om projektet.

 

Presse eller nyheder om opgaven:

Bygherre
Entreprenør
Udført
2022 - 2023
Søg