Strandgade, Wildersgade, Bådsmandsstrædet, Christianshavn, København

Løsningerne på denne bygning var alt andet end ukompliceret, som f.eks. på denne kvist. På forstykket er der banket et stykke zink rund og haget i spejlet, således at intet træ er blottet på selve kvisten.

Man kan gå langs kanalen og se ind i gården. Kommer man en forårs- eller sommerdag, vil man møde et meget smukt millø som forener byggekunst og levende beplantning i en grad som bare er smuk.

Toiletkernen stak uden for huset og skulle inddækkes i zink. Da vi fortalte arkitekten, at man normalt ikke lagde båndfalset zink vandret, gik det som ventet. Vi fik vores vilje og skulle lægge zinken vandret – En lille udfordring fordi der er en lille runding på bulben. Selv cykelskurene skulle have zink på – Det var gennemført.

Hovedentreprenør: Skanska, projektleder Bo Dam Jensen

Man ønskede et the-hus som skulle inddækkes i zink.

Opgaven bestod kort og godt i at udføre zinkarbejder på kviste, elevatortårn, tagrender, nedløb, murkroner, toiletbygning og tehus. I projekteringsfasen fortalte vi arkitekten, at det ikke var så almindeligt med vandretliggende false. Resultatet, ja det blev selvfølgelig vandretliggende false.

Vi var blevet anbefalet til opgaven internt i hovedentreprenørens byggefirma. Vi fik entreprisen at skulle udføre al zinken på bygningen. Ikke skiffertaget.

Hvidt og Mølgaard var arkitekter på sagen, og den pågældende arkitekt var meget interesseret i specifikke løsninger, resultatet af dette ses neden for.

“Når man skal bygge på Christianshavn og gerne vil give alle beboerne kanaludsigt, kræves der noget af arkitekten. Alt i alt synes jeg at huset den dag i dag, falder godt ind i miljøet omkring huset.”

Bygherre
Danica Pension
Arkitekt
Hvidt og Mølgaard
Udført
i 1997