Dato: 15. april 2023 |
Kategori:

Camilla blev fejret og kan nu kalde sig svend

Svogerslev Kro fik lov til at danne rammen om Camillas svendelgilde i fredags.
De fleste kolleger og Camillas nærmeste familie mødtes og fejrede Camillas overgang fra lærling –> svend med en god frokost.

Det hører til sjældenhederne at vi alle spiser frokost sammen, så grin, historier og faglige snakke røg frem og tilbage imellem serveringerne denne eftermiddag.

Camilla blev fejret med taler og gaver, nogen af dem hjemmelavet på værkstedet – f.eks. denne kuvert lavet af gammelt kobber. Indeni lå penge fra flere af ’drengene’.

Kæmpe tillykke skal det igen lyde herfra Camilla, du har virkelig fundet din hylde og vi er glade for at du har valgt at blive hos os.

—-
Vil du møde Camilla? Så se videoen med hende her.

 

Svendegildetraditionen i håndværkerbranchen.

Traditionen med et svendegilde er en gammel tradition i Danmark og andre skandinaviske lande. Den går helt tilbage til middelalderen og var oprindeligt en måde for en ung mand at fejre sin overgang fra lærling til svend, når han havde færdiggjort sin læretid og blevet godkendt af sin mester.

Svendegildet var en fest, hvor svenden inviterede venner og familie til at fejre hans nye status og markere, at han nu var en dygtig håndværker. Festen blev normalt holdt på værkstedet eller i mesterens hjem og omfattede mad, drikke og underholdning. Der blev ofte holdt taler og skåltaler for at ære svenden, og han fik typisk gaver og penge fra gæsterne.

Vi holder stædigt fast i traditionen. Det er vores måde at fejre vores ung/yngre medarbejders succes på og anerkende dem for deres færdigheder og dedikation til kobberfaget.

Søg