Dato: 9. november 2022 |
Kategori:

Eremitageslottet er afleveret

Her er det færdige resultat af sommerens og efterårets hårde arbejde med at udskifte den afvalmede del af taget på det ikoniske Eremitageslot.

Slottet har været pakket ind i stillads og plastik det meste af 2022, hvor både Tømrermester Børge Nielsen og vores kobberdækkere har knoklet. 

De 4 kviste i den del af taget, vurderede vi til at være tætte nok til at kunne blive siddende.

Du kan se flere billeder fra opgaven, både før – under og efter.

Historien om slottet.


Eremitageslottet er en del af Eremitage Slotshave, som ligger i Dyrehaven nord for København, Danmark. Slottet blev bygget i 1734 – 1736 på ordre fra Kong Christian VI som en jagthytte og som et tilflugtssted for kongen og hans følge under jagterne i Dyrehaven.

Arkitekten bag Eremitageslottet var Lauritz de Thurah, en af de mest fremtrædende arkitekter i Danmark i det 18. århundrede.
Bygningen er inspireret af den franske barokstil, men den er også påvirket af den nordiske tradition for træarkitektur. Bygningen er udsmykket med snedkerarbejde, som er udført af de bedste håndværkere fra den tid.

Efter kongens død blev slottet brugt som residens for den danske prinsesse, Caroline Mathilde, og hendes ægtemand, Kong Christian VII. Senere blev det brugt som sommerresidens for Kong Frederik VI, og det blev senere overtaget af Kong Frederik VII.

I dag er Eremitageslottet åbent for offentligheden, og det er et populært turistmål i Danmark. Slottet er et eksempel på den fine arkitektur fra det 18. århundrede og en del af Danmarks rige historie.

Se mere om slottet her.

Søg