Eremitageslottet dele af kobbertaget udskiftes

Eremitageslottet i Jægersborg Dyrehave har fået udskiftet dele af kobbertaget ind over 2022.
Slottet er fra Baroktiden, og opført fra 1734 til 1736 for Kong Christian 6.

Opgavens omfang:

Vi havde fået til opgave at udskifte kobberet på den afvalmede del, omkring skorstene og andre inddækninger øverst oppe. Arbejdet ser ikke ud af meget, men faktisk ligger der nu hele 4 tons nyt kobber på det smukke slot.
Taget afslører en historie om at der løbende er blevet renoveret på de forskellige tagflader. Her kan du se både grønt, mørktbrunt og nyt lysere kobber. Den del af det nye vil om ca. 40 år begynde at irre og blive grønt som det andet tag.

På billederne kan du se hvordan taget så ud inden vi gik i gang, hvordan det så ud inde under presseningen, da vi var i gang og til sidst da stilladset var taget væk og vores fotograf kunne sende sin drone i vejret.

TAK for at være med til at udskifte dette århundredes kobbertag, på det smukke slot.

 

Fagligt og miljømæssigt perspektiv:

I renoveringssager udskifter vi som udgangspunkt kun det kobber, som er utæt, eller beskadiget på anden måde. I denne renovering blev det derfor kun den øverste del af taget, som vi skiftede. De 4 kviste i taget var i så god stand, at de ikke skulle udskiftes.

Et ny kobbertag er afhængigt af et korrekt lagt bræddeunderlag. I renoveringssager er det altid et skøn hvor intakt brædderne er indenunder. Er underlaget tørt og lagt efter de forskrifter et nyt skal, så genbruger vi gerne brædderne.
I denne renovering var udgangspunktet at der ville være småreparationer på træunderlaget. Da vi fik åbnet op, var der udover brædder også enkelte spær, som skulle der skulle udskiftes.

Bygherre har efter renoveringen valgt at kalke træværket indefra.
Det har flere fordele:
– Kalken beskytter træet mod utøj.
– Det vil lynhurtigt kunne ses på træværket hvis der skulle være en utæthed/svigt i kobberet.

Læs om vores tilgang til genanvendelse m.m. her.

Anden info:

Læs mere om Eremitageslottet her.

 

Presse eller nyheder om opgaven:

Her kan du læse Tømrer- og snedkermester Børge Nielsen AS’s fortælling om deres arbejde.

 

Udført
2022
Søg