Dato: 22. maj 2024 |
Kategori:

Kenneth er udlært

Nu kan Kenneth kalde sig kobberdækker med svendebrev.
Han har overstået sin læretid, gennemført sin svendeprøve med et flot 12-tal og har været med på projekter, hvor han har skullet knibe sig lidt i armen undervejs.

Når man er lærling her hos Toft Kobber AS, er man med ude på de forskellige projekter og er ikke bare pakket væk hjemme på værkstedet.
Det gavner både lærlingen og muligheden for at kunne ansætte en veluddannet svend efter endt læretid.

Svendene af egen ‘avl’ er formet og fyldt med den store indsigt og viden omkring kobberfaget, som kræves på projekterne.

I Toft Kobber AS har vi igennem tiden set det som et vigtigt ansvar at uddanne nye hænder i kobberfaget – hænder, som har den kvalitet, viden og indsigt i det gamle håndværk. Det er blevet til flere lærlinge i firmaets historie. Vi har vores egen måde og interesse for at overlevere kvalitet, færdigheder og faglighed til de kommende generationer.

“Kenneth havde hørt, at det var i vores virksomhed, man skulle i lære for at blive rigtig dygtig til at lave kobbertag” – sådan et ry er vi stolte af, der florerer i branchen, siger Brian Toft.

Hvad kræver det at blive en god kobberdækker?

Hvis man efter vores mening er en god kobberdækker, kræver det, at man hver dag går på arbejde for at yde sit ypperste. Både i forhold til håndværket og fagligheden, men også at dele viden og bidrage positivt til arbejdsmiljøet.
Det at lægge kobber kræver meget tålmodighed, tid og viden om, hvordan det skal gøres for at holde tæt i over 100 år.
Når man står nede på jorden og ser op på et kobbertag, ser det meget simpelt ud, men alt simpelt er tit svært.

Ung mand – fra lærling til svend

Kenneth er en skøn ung mand af få ord, men man er aldrig i tvivl om, at han kan lide at være her. Det blik, han kan sende én, er så varmt og sigende.
Til svendeprøven var censorpanelet enige om, at Kenneth igennem læretiden havde opnået et fagligt niveau til et flot 12-tal som afslutning.

Her kan du se ham ved siden af svendestykket i zink på Roskilde Tekniske Skole i februar.

Kenneth har i sin læretid været med på projekter som Fangetårnet på Frederiksborg Slot, Frederiksberggade 1, Cigaren på Kofoeds Skole, Børsen og Grundtvigskirken.

“Alle de opgaver, jeg har været med på, er renoveringer, som har hver deres teknikker og unikke løsninger” siger Kenneth.
Og tilføjer, “Jeg føler mig heldig og ydmyg i forhold til at lære håndværket med kobberdækning”.

I skoleperioderne var det andre materialer, Kenneth skulle prøve kræfter med. Her arbejdes der rigtig meget i zink, som har nogle andre arbejdesteknikker end kobber.

“Her var det mine klassekammerater, som havde hjemmebanefordel” siger Kenneth og lægger ikke skjul på, at der har været en smule misundelse fra de andre lærlinge, når han fortalte, hvad han lavede, når han var ude og arbejde.

Det at arbejde med kobber tager tid, og det er ikke altid, det lykkes første gang, har han erfaret i de 4 år, han nu har været i lære her.

Kenneth var med på taget af Børsen

Kenneth var blandt de kobberdækkere, der arbejdede på kobbertaget, da branden brød ud den tirsdag morgen.

Han deltog i renoveringen af kobbertaget, hvor han var med på og af i 1,5 år. Opgaven på Børsen er en drømmeopgave for både svende og lærlinge, en mulighed, man kun drømmer om at få i sin karriere.

“Jeg havde glædet mig til stolt at vise både fremtidige børn og børnebørn taget på Børsen” afslutter Kenneth.

–> Se mere til Kenneth på vores YouTube kanal. 

BØRSEN – Sommeren 2023 de arbejdende svende og Kenneth

BØRSEN – Sommeren 2023 et af de færdige fag på den første etape

Søg