Amalienborg, København

Så var det en flagstangsinddækning, som skulle skiftes. Når man arbejder på fredede bygninger, er det stadig tilladt og ligefrem et krav, at man inddækker genstande som i gamle dage. Det vil i dette tilfælde betyde med bly.

Når man arbejder på borge og slotte arbejder man også i historien – Det kan give et sus i maven. Der er hele tiden noget arbejde, der lige skal have lidt opmærsomhed, som f.eks. denne fals i en fodrende. Den var blevet utæt, hvorfor jeg åbnede falsene, rensede disse og smurte noget nyt umbrakit i, som jeg selv rørte og lukkede falsene. Efter 3 mdr. og en masse regnvejr, konstaterede jeg at falsen var tæt.

Tonny er i fuld gang med at tildanne inddækningen.
Og flot blev den 🙂

På et tidspunkt skulle gesimsbåndet tilses og tilrettes. Det er bare en af de mange job, der hele tiden er.
Iøvrigt var der mange skader ……………

Sønnen har taget en timeout fra studierne og inden han skal videre på DTU, bilver han hos os frem til studiestart 2011.

Her en en anden udsigt over til det nyrenoverede palæ som vores Kronprinsepar snart flytter ind i.

Det er udfordring på udfordring, der kommer fra vores gamle borge og slotte. Vi havde bl.a en fodrende som var utæt i en fals. Her lykkedes det, at åbne denne fals, røre en ny speciel sej umbrakit op, lukke falsen igen og derved opnå tæthed i falsen. Jeg har lige udført reparation på kobbertaget på The-huset i Christian VII’s Palæ have. Der var hul ved en vagefals, som ikke har været kittet. Her blev jeg i samråd med hoffets arkitekt enig om, at en reparation var alt, hvad der skulle til i første omgang. Sidste skud på stammen var en utæt flagstangs inddækning på C7, som blev skiftet.

“Det er omhyggeligheden i jobbet, der afgør om det er en succes”.

Brian Toft

Bygherre
Slots- og Ejendomsstyrelsen
Udført
fra 2006 - 2010