Bianco Lunos Vej 5, Gundvigsvej 9, Frederiksberg

I øvrigt var der mange skader ……………

Disse skader skulle udbedres en gang for alle, således at skiffertaget ikke skal røres de næste 60 år. Der blev gået grundigt til værks fra tømrerens side.

Det var ikke det nemmeste tag at oprette, der var mange ulige vinkler, som skulle tages hensyn til og fixpunkter som bare var til gene. Men de løste opgaven til et stort 11 tal.

Så er der gang i skifferen.

Tårnet skulle dækkes, slutteligt, opgaven løst………

Så blev vi færdige og resultatet blev godkendt med tilfredshed. Det var en sjov og inspirerende opgave.

Skanska kørte på daværende tidspunkt med et “Tag og Fag” koncept. Det betød at vi havde tømrer og murer med, som var vant til at arbejde sammen og trådte til, når et andet fag havde brug for hjælp. Konceptet det virker – stadig.

Denne gang ringede Niels Lauersen, fra Skanska, til mig og sagde at han havde en opgave, jeg ikke kunne sige nej til. Med en hjørne ejendom, hvori selve hjørnet var buet, og ovnikøbet har et tårn på sig. Opgaven var klar og lysende. Så til arbejdet.

Da jeg så de eksisterende 450 x 650 skiffersten og hvordan taget var udformet, blev det klart for mig, at lige netop dette tag egnede sig til en speciel skiffer, som har dimensionen 300 x 460. Den mindre sten gør, at de store tagflader nemmere kan arbejde uden at skifferen flækker, eller på anden måde går i stykker. Der blev i alt brugt ca. 17.000 sten. Ved 5 års gennemgangen, var der i alt blevet skiftet under 5 skiffersten.

Demontering af taget var lagt i Skanskas hænder – De var effektive – Stilladset havde Skanska også med. Der blev ikke sparet på gode arbejdsforhold.

Bygherre
Ejerforeningen i ejendommen
Arkitekt
Skanska
Udført
i 2000