En villa i Allerød

Stilladset skulle bygges op, så det passede til lægning af kobbertag. Der er mange måder at gøre det på. Hvis man ønsker at bule sine kobberplader mindst muligt gælder det om at få dem op på taget så stresfrit som muligt. Derfor tegnede jeg den rampe til stilladsmanden, så han kunne se hvad jeg mente.

Inden man går i gang, er det meget vigtigt, at man tegner taget op, så man er sikker på ikke og få ubehagelige overraskelser i form af meget svære og klodsede samlinger.

Her er vi igang med at lægge en af siderne. Når der er tegnet op på selve taget, undgår man også, at taget “vælter”. Det ser man desværre en gang imellem.

Når man skal lægge kobbertage som denne bulefrit, er det meget vigtigt at alle parametre er i spil, så som underbeklæd-ningen, udluftningen af tagrummet samt håndteringen af kobberpladerne.

Den grat og rygningslukning vi valgte var den del af besparelsen, idet en falset lukning ville være betydelig dyrere.

Jeg forelagde vores kunde løsningen, hvorefter hun sagde, at under alle omstændigheder kunne hun bedst lide den “billige” løsning. Set som helhed med det færdige tag, må jeg give hende ret. Den passer utroligt godt til huset og er bare smukkere end en traditionel lukning.

Det færdige og smukke hus efter renoveringen.

Når man samarbejder med en kunde, som det samarbejde vi havde etableret, er det en ren fornøjelse at være håndværker

Det er rart at se, at nogle private virkeligt forstår at opføre sig yderst professionelt i forhold til byggesagen, som vores kunde her.

En privat kunde ringede til mig, og sagde hun ville have et tilbud på et kobbertag på sin villa. Jeg tog derud og mødte en særdelse forberedt kunde, som i den grad viste hvad hun ville have. Vi kiggede på taget, tog nogle generelle belsutninger om udførelsen. Jeg sendte tilbuddet, som prismæssigt skulle rettes til mht. ydelserne.

Kunden sagde ja – og så kom vi i gang. Her er hvad kunden skrev om sin byggeoplevelse:

“Udgangspunkt:
70’er hus i rødsten med tegltag, der flækkede og smuldrede. Huset oprindelig udstyret med en del kobber (nedløbsrør etc.)

Ønske:
Et problemløst tag i matchende farver og materialer og i en gedigen håndværksmæssig udførelse

Valg:
Kobbertag (bl.a. inspireret at artikelserie om fordele og ulemper ved forskellige tagbelægninger i en af de store aviser i 2006)

Resultat:
Foreløbig smukt. Spændende at se, når det begynder at irre. Holdbarhed om 100 år er det for tidligt at udtale sig om.

Bygherre
Privat
Udført
2010