Fredensborg Slot

Bygherre: Slots- og Ejendomsstyrelsen
Arkitekt: Creo Arkitekter, Arkitekt Henning Gammelgaard.
Udført: i 2009-2010.

I sæsonnen 2009 – 2010, hvade vi to arbejder på slottet, som igen var det gamle håndværk.

Udskiftning af tagrender og nedløb i zink på “rød længe” og udskiftning af zink, herunder tagrender, platter og skotrender på The-husene ved søen.

Vi gik fra at skifte tagrender i korte ærmer, til minus 12 grader og udførte The-husene. I gamle dage hvor man “håndrullede” tagrender og nedløb, udførte man også selv rendejern og hængselsstifter. Der var dog blikkenslager firmaer der solgte tagrender og jern til kollegaer. Det betyder at godt nok var der standarder for størrelser og tilskæringer, men enhver rigtig blikkenslager kunne genkende sine egne produkter, fordi denne lige havde flyttet standardmålet en smule, således at en standard tagrende eller standard nedløb ikke passede. Hvorfor skulle det så være anderledes her. Det var det heller ikke.

Resolut tog vi et stykke tagrende, foldede det ud og fik på den måde tilskæringsmålet. Dernæst rullede vi alle tagrenderne, så de passede til de gamle rendejern. Vi kunne også konstatere at det var det samme med nedløbene. Men vi havde værtøjet, så det ikke var et problem.

Igen tager man sig selv i at nyde disse smukke omgivelser og meget venlige mennesker man går og arbejder sammen med. Man får virkeligt lyst til arbejdet og lige give det lidt ekstra. For flot skal det bygges.