Frederiksberggade 2 – igangværende

Fra 2021 og frem til slutningen af 2023, arbejdes der på udskiftningen af alt kobber på tårn og nyt skiffertag på Frederiksberggade 2 i København.
Hvis du står på Gammeltorv og ser op til højre, vil du kunne se tårnet på hjørnet og resten af bygningen pakket ind i stillads.

I start af 2024 vil du ved selvsyn kunne nyde en færdig bygning.

 

Opgavens omfang:

Ud over tårnet, produceres 15 kviste med kobber og naturskiffer på siderne, inddækninger, render og nedløb. På selve taget monteres naturskiffer.
Meget af arbejdet på denne renovering er startet hjemme i vores værksted. Alle delene på det gamle tårn er blevet afmonteret og dannet grundlag for de forme vi skal lave de nye dele ud fra.

Du kan følge arbejdet og processen helt tæt på, da vi løbende producerer videoer og lægger op.
Alle videoerne samles løbende her.

Mens de andre faggruppers arbejdet pågår i Frederiksberggade, er tårnet pakket ind i stillads. Det er derfor ikke muligt at følge med i arbejdet nede fra gaden.

 

Fagligt og miljømæssigt perspektiv:

Også i denne renovering stiller vi høje krav til den underliggende trækonstruktion, for at kunne garantere at kobberet ligger godt de næste 100 år. I denne renovering er alle eksisterende brædder blevet gennemgået 1 efter 1, for at sikre at vi fik genanvendt de brædder, som havde denne kvalitet.
Toppen af tårnet som du kan se står på vores værksted, har bibeholdt selve trækonstruktionen, men har fået nye brædder på.
Den underliggende tårnkonstruktion er en god blanding af eksisterende og nye brædder.

Læs om vores tilgang til genanvendelse m.m. her.

 

Anden info:

På vores Youtubekanal finder du altid flere videoer om dette og andre opgaver vi har løst i tidens løb.
Klik her og kom med over og se.

 

Presse eller nyheder om opgaven:

Bygherre
Entreprenør
Arkitekt
Udført
2021 -
Søg