Grundtvigskirken – Kobberkar

På Grundtvigskirkens er de sidste kobberkar på hver side af kirkeskibet nu under udskiftning. Tidligere har vi udskiftet det dengang utætte kar.
Disse kar er ikke til at se nedefra, så her på siden, vil du løbende kunne se hvordan det ser ud før – under og efter.


Opgavens omfang:

Der er i alt 14 kobberkar på kirken, de 13 af dem får nu en udskiftning og løsning som skal holde i rigtig mange år. Kobberkarene er de, som opsamler alt vandet fra kirkens tag og leder ned i nedløbene.
Modsat et kobbertag, skal disse kobberkar modstå ret vilde mængder af vand i tryk og styrke. Derfor har vi sammen med Rønnow Arkitekter, Anders Hald, udviklet en løsning, som er helt tæt.
Løsningen er blevet at slaglodde alle falsener på bagsiden, og bruge svalehale skrænte metoden.

 

Fagligt og miljømæssigt perspektiv:

Næsten alle de underlæggende brædder udskiftes, da vandindtrængen igennem den tidligere kobberdækning, har ødelagt brædderne.

Læs om vores generelle tilgang til genanvendelse m.m. her.

 

Kobberarbejdet i 2020-2021.

Tidligere har vi udskiftet det udtjente og utætte kobberkar. Her var Rønnow Arkitekter også med som rådgivere.

 

Anden info:

Kirken beliggende på Bispebjerg i København, Danmark. Kirken er opkaldt efter den danske præst og teolog N.F.S. Grundtvig, som har haft stor indflydelse på dansk kultur og samfund.
Kirken blev indviet i 1940 og er kendt for sin unikke arkitektur, der er inspireret af nordisk folkekunst og traditionel nordisk kirkearkitektur. Kirken har en rund form med et tårn i midten og en stor kuppel, der danner loftet i kirkerummet.

Grundtvigskirken er en del af folkekirken og er kendt for sin åbenhed og inkluderende tilgang til kristendommen. Kirken er også kendt for sin musiktradition og har en stor kirkekor med et bredt repertoire af klassisk og moderne musik.

 

Presse eller nyheder om opgaven:

Bygherre
Entreprenør
TOFT Kobber AS
Udført
2023 -
Søg