Hjalmar Brantings Plads 8

Opgaven starter således. Et gammelt zinktårn ønskes udskiftet til kobber. Da vi fjerner zinken kan vi konstatere, at træet helt ind til kongen og dronningerne er klar til udskiftning. Tømrerne gik i gang med at opbygge tårnet på ny.

Når man starter med at bygge tårnet op, er det altid en god ide at gøre sig begreb om, hvordan og hvilke principper man vil arbejde efter. Vi valgte ikke den laveste låge i hegnet, og var helt enige med kunden om, at det skulle være kvalitet.

Skotrenden lægges hele vejen rundt.

Der var også andre opgaver på bygningen. Bl.a. skulle der bygges 3 stk. nye kviste og selvfølgelig skulle der laves tagrender og nedløb, plus diverse traditionelle inddækninger.

En anderledes kvist med stor lysinfald. Vi var skeptiske til at starte med, men måtte overgive os. Det var tydeligt for enhver, at arkitektens ide om at montere kviste på tagkon-stuktionen blev en ren succes .

Det var en lille udfordring at de forskellige tagflader mødtes og ikke var helt lige og med en lille pergode for neden af taget, gjorde det ikke nemmere, men sjovere.

Da vi skulle lægge tagrender, havde kunden et ønske om at ville spare, og vi blev enige om, at købe tagrender og nedløb færdige, men at udføre samtlige bøjninger på nedløb som bajonetknæ og knærør.

Bygherren, Told og Skatteforbundet kom til os og bad os om at udføre en nummerplade i kobber.

Som sagt – så gjort.

Samtidig spurgte de om en logoplade – den blev ligeledes udført.

Jeg blev spurgt om et gelænder til bygningen. Bygherren og jeg blev enige om, at det skulle være noget spektakulært. Jeg gik rundt om bygningen i et par timer, så den langt fra og tæt på. Det skulle jo gerne matche bygningen – jeg var meget spændt på udfaldet da jeg ankom, og monterede et helt enkelt gelænder. Bygherren var yderst tilfreds.

Når en kunde ringer og siger at de lige skal have udført et kobbertårn, går man selvfølgelig igang med opgaven med omhu. En sjov lille opgave, som i mindre grad, havde nogen udfordring i sig. En opgave hvor hovedentreprenør og håndværkere igennem lang tid har arbejdet sammen og derfor kan løse en kompliceret opgave mht. udførsel og godt håndværk – i samarbejde.

Bygherre
Bolux og Dansk Told og Skatteforbund
Arkitekt
Larsen Facade A/S
Udført
i 2007