Kobberarbejde i Holte

Smeden måtte som de andre håndværk gøre et stykke arbejde, som bare var svært.

Det var en udfordring, som snedkreren helt som ventet, var så svær, som den så ud til.

Der skulle gøres mange forsøg på at opnå den rette kvalitet og stabilitet, da glassene oven på er meget tunge – læs ca. 350 kg.

Det var her vi var meget spændte på, om den konstruktion ingeniøren / snedkeren havde udført, var stærk nok. Selvfølgelig var den det – det knagede ikke engang da vi lagde glasset på.

Efter at have kobberinddækket siderne, skulle vil udføre en kant som glasset kunne ligge på, og som ville være tæt mod den indvendige side, der skulle laves et ombuk, som virkede som vandrende. Læg mærke til at det lodrette og vandrette er ca. lige højt og bredt, det er lidt svært at lave kobberen på den måde.

Her er vi næsten færdige, og så har vi lige en kobberkant som skal sættes på glasset.
Vi vurderede at den nok ikke var så svær igen. Vi blev lidt klogere.

Her ligger så kanten omkring glasset på. Smukt ser det ud, og håndværket stod i kø på alle fag, for at folde sig ud. Det var et godt teamwork.

Det var nok en smule utæt, sagde kunden. På den 1. m2 talte vi potentielle 6 huller. Vi fortalte kunden at det håndværk, eller mangel på sammen, ikke stod i mål med det vi gik og udførte ellers på ejendommen.
Kunden tog en rask beslutning – skift det, lød ordren på.

Så blev kobbertaget skiftet, og selvfølgelig fører vi kvadderdækningen videre, og lader det gamle håndværk stå.

Her har vi en ganske almindelig løskant. Hådværket her er dog udsøgt, idet vi har banket løskanten rundt. Normalt vil vores kollegaer typisk klippe den, så den kan bukkes. Det var ikke nemt, men det var sjov at lave, bare fordi vi kan.

Det var et samarbejde imellem Arkitekt Bente Lange og Bo Christiansen fra Orbicon Kvistgård, der stod for denne renovering /nytilbygning.

Der skulle monteres ovenlys og meget andet som vi fik lov til at udføre. Dette var en meget spændende og udfordrende stykke arbejde. Især de runde ovenlys, havde en god portion håndværk i sig. De flade ovenlys, var meget svære at udføre, da de meget gerne skal kunne tåle ret meget vand. Det lykkedes rigtigt godt.

Bygherre
Anonym
Arkitekt
Bente Lange
Udført
2014