Kobbergryde – La Glace

Nogen gange bliver vores smalle håndværksniche endnu smallere.
Det skete dag i starten af året da Chefkonditor Lars Juul fra La Glace ringede for at bestille en ny kobbergryde til deres konditori i København.

 

Må vi lave gryden af ét stykke kobber?

Den gamle kobbergryde var lavet af 2 sammensatte stykker kobber. Men ved at kunne lave en ny af 1 stykke, så sikrer det at gryden har en længere levetid, fordi den ikke har samlinger, som kan svækkes over tid. En gryde som denne i et professionelt køkken, holder de næste 20-30 år.

Kobber som metal, kan tåle en høj temperatur og leder varmen godt rundt, når der skal smeltes, koges sukker og laves dele til deres kager.

 

Hænderne bag den nye gryde er Henriks

Henrik er ikke på nogen måde ny i faget, ej heller hos os, trods det, er det hans første kobbergryde han her har udbanket.
Der har været stor interesse undervejs i arbejdet fra dem som kan, og fra de yngre svende og lærlinge.

 

Tusind tak for muligheden!

Resultatet taler for sig selv – ik?
Det er en opgave som ikke lander så tit her hos os, men som vi tit tager ind for at kunne anvende og finpudse vores teknikker – og selvfølgelig sende resultatet videre til en glad kunde, som alt andet vi har hænderne i.

Bygherre
Udført
2025
Søg
Søg