Kong Christian Alle 1, Fredensborg

Bygherre: De kvalitets beviste ejere af ejendommen.
Arkitekt: Morten Kjelstrup, Vemmetofte Alle 3, 2820 Gentofte
Udført: i 2010

Vi blev indbudt til en licitation hos Lützhøft & Huld ApS som er et tømerfirma i Rødovre. Sagen her var især spændende fordi der var en zink/skiffertårn på.

Selve opgaven blev udført hen over sommeren, hvor Morten Kjelstrup allerede havde slået nogle geniale streger og tanker ned på papir, som vi skulle bygge efter. Det kombineret med løsninger på stedet, gjorde at vi sammen fik udført nogle rigtigt gode løsninger for bygningen.

Jeg kontaktede Dansk Kobbersalg i forbindelse med leverance af skiffer. Jeg synes den så spændende ud. Det er dejligt at opleve at vi på hovedtaget havde et spild på mindre en 3% – det er ikke alle skiffere som kan leve op til det.

Vores hovedgrossist brdr. AO Johansen leverede vores zink og andre materialer, så var det bare om at komme i gang.

“Når man arbejder sammen med tømrer der vil kvalitet.

I processen med at bygge taget op, med hensyn til kvalitet, opdagede jeg, at alle var opsat på at det bare skulle være et godt og flot byggeri. Til et møde på stilladset, hvor en af tømrerne spurgt mig om, hvor meget tolerence der måtte være på lægterne, sagde jeg “ingen”. Han blinkede ikke engang, men konstaterede blot at der skulle en nyere retskinne til – en ny 6m retskinne blev rekvireret.

Kobberen og zinken på tårnet havde ødelagt træet i konstruktionen. Det blev derfor nødvendigt at skifte træet. flot blev det.”

Brian Toft