Marselisborg Slot, Århus

Vi ankom til slottet og blev installeret med sovepladser. Der blev serveret morgenmad hver morgen. Det var helt fantastisk, svendene var meget imponeret.

Men tilbage stod al arbejdet foran os. Vi skulle igang

Vi fik med største forsigtighed demonteret den gamle utætte skotrende, så vi kunne besigtige skaderne. Det var meget nemt at se, hvor det var gået galt.
Vi var meget stolte af at kunne demontere den gamle kobber på den måde vi gjorde. Det kræver mange års øvelse og meget tålmodighed. Det gjaldt for os, at man helst ikke skulle kunne se renoveringen nedefra.

At stå og banke en skotrende sammen på det interimistiske værksted vi havde, var måske ikke det nemmeste, men vi gjorde det og her ligger så skotrenden i og den passer.

Med stor forsigtighed, højt uddannede kobbersvende, og meget tålmodighed, lykkedes det os at sætte skotrenden i , så kobberren ikke stresser unødvendigt. At se det smukke arbejde der blev udført, var en meget stor glæde at være vidne til.

Disse tre gæve mænd, så til at tårnet fik den nænsomme renovering.

Jørgen har passet på slottet i rigtigt mange årtier. Er der en der kender sit slot til bunds, så gør Jørgen det. Han er den lune jyde med den bedste humor.

I midten står vores kobberdækker Claus og til venstre står vores kobberdækker Henrik.

En rigtig kobberdækker opgave, da vi er ude i noget renovering af kobber som er mellem mere end 80 år gammel.

Det er her man skal bestå sin kunnen når man arbejder med det gamle kobber. Den mindste fejl, så kan man bare begynde at skifte det grønne kobber der op ad.

Bygherre
H.M. Dronning Margrethe den II.
Arkitekt
Jørgen, Gartner
Udført
2010