Ndr. Frihavnsgade 56, Ved Vænget 5-7, 2100 København

Vores anden lidt større opgave med udførsel af skiffertag på ejendommen. Efter gennemgang af skifferen på tårnet, blev det besluttet, at den eksisterende skiffer var i fin stand og sagtens kunne klare 50 år mere. Vi pillede de eksisterende skiffer af, underlaget blev repareret og behandlet, hvorefter vi genmonterede de eksisterende skiffersten. Alt i alt en dejlig opgave, som blev udført til tiden.

Vi kunne konstatere, at selve skifferen på tårnet, havde mange år endnu, og derfor ikke behøvede at blive skiftet. Så øvelsen bestod i at demontere den eksisterende skiffer og montere denne, når tømreren havde skiftet træet, for tilslut at skulle udføre et nyt spir.

Mange tror, at man bare skal banke skiffer på noget træ, og så sidder det i de næste 60 år. Erfaringen har lært mig, at det ikke er lige meget hvordan man gør det, men at det kræver en helt bestemt øvelse at slå en naturskiffersten rigtigt i.

Da jeg gik i gang med tårnopgaven havde jeg den erfaring jeg skulle bruge, til at løse opgaven korrekt. Sagen blev afleveret mangelfrit.

Ud over selve tårnet skulle jeg skifte taget på hele gadesiden hele vejen rundt.

Bygherre
Andelsboligforeningen
Arkitekt
Peter Jahn og partnere A/S, Claus Damm
Udført
i 1989