Nytorv 3 – Nordea

Larsen Facade A/S ringede og sagde vi skulle igang med en ny Nordea sag – Nytorv 3. Opgaven lød på udskiftning af tag i baggården samt tilhørende tagrender og nedløb. En på mange måder sjov sag. F.eks fik vi lov til at sætte vores værkstedscontainer lige oven på Chr. IV´s gl. københavnske rådhus.

Det færdige tag.

I byggeperioden var der hektisk travlhed, der skulle finde nogle løsninger, som var bæredygtige. Et af eksemplerne var at skæringen på manzardtaget var oprindeligt udført med kvart skåret sten, det lavede vi om på.

Da vi startede ringede jeg til Velux for at bestille en inddækning til velux vinduet ved skotrenden. Jeg fik at vide, at det var alt for gammelt, og at de ikke udførte disse inddæk-ninger mere. Det betød kun, at jeg selv lavede inddækningen.

Det færdige tag blev ganske nydelig, især fordi tømrerne fra Lennart Brink A/S gjorde sig meget umage. Det var en ren fryd, at lægge skiffer på så lige lægter. Vel nok det mest lige tag vi nogen sinde har lagt skiffer på.

Men de ses også tydeligt – ikke en skiffersten blafrer.

Sammenspillet mellem håndværkerne og byggeledelse, når man arbejder for Larsen Facade A/S er en af de ting man nyder. Der er frihed til at udføre sit håndværk, og der tages hensyn til, at ikke alt skal presses igennem på en meget tæt tidsplan.

Bygherre
Nordea Ejendomme
Arkitekt
Larsen Facade A/S
Udført
i 2007