Orla Lehmanns Vej 3 A-F, Frederiksberg

Bygherre: Boligforeningen
Rådgiver: Gaihede A/S
Hovedentreprenør: NTC
Udført: i 2011-2012

En sjælden gang imellem kommer en opgave af sig selv. Denne opgave kom fordi Anne hos NTC, anbefalede os til sin kollega Lasse. Vi havde en snak om prisen og blev egentligt ret hurtigt enige om, hvad sagen skulle koste og hvad den indeholdte. Denne sag rummede 1.300 m2 skiffertag, 35 kviste og en masse tagrender, nedløb og kanter af enhver art.

En gang imellem udfører vi andet end kobber. Men vi har stadig den samme tilgang til arbejdet, som når vi udfører kobberarbejder. Vi skal til enhver tid gøre vores bedste – Hver dag. Dem som gik på opgaven her, var helt utroligt fokuseret på at lave det smukkeste skiffer/zink tag på Frederiksberg. Da vi skulle aflevere, var der heller ikke nogle problemer.

Om selve byggeriet:

At byggeriet startede i 2011 og at vi skulle gå inde under en overdækning om vinteren, var jo ren luksus. Ingen tunge arbejder med at montere og fjerne presenninger hver dag.

I materialevalget af skifferen, vandt skifferen fra Dansk Kobbersalg, som har en rigtig god kvalitetsskiffer. Servicen fra Dansk Kobbersalg er i top, så det var bare på med skifferen. I den forbindelse må jeg tilføje, at der er godt nok ikke meget at sortere i de skiffer leverancer.

John som er formand på pladsen for NTC, har den tilgang til sit fag, at det skal gøres ordenligt. Med de udfordringer bygnigen lå inde med, må vi sige, at det løste sig til sidst. Men det var en kompliceret opgave. Kvart inde i projektet, opdager man, at tagets konstruktion skal yderligere understøttes med stål afstivninger. Det gav lige tidsplanen et ordentligt gok den forkerte vej, iflg. rådgiveren 🙂 som var Allan fra Gaihede.

Kunden i samarbejde med rådgiveren valgte ikke at skifte det yderste af kvisttagene, da man skønnede at de havde 15 år plus i sig. Grundlæggende synes vi at det hele skulle skiftes, men havde da også forståelse for den betydelige merudgift der lå i at skulle skifte samtlige 35 kviste. I stedet udførte vi nogle rigtigt gode overgange til de eksisterende kviste. Dog må jeg sige, at det er lidt frusterende at skulle lave “noget lidt forkert”, for at få det til at ligne det gamle. Det lidt forkerte var, at man havde “klippet” zinken på kippen og påloddet et stykke zink, som naturligvis er utæt og sprækket. Selvfølgelig blev de gamle lodninger m.v. gennemgået, og vores nye lodninger blev udført efter alle kunstens regler. Så vi er ret sikre på, at det er blevet rigtigt godt – og ikke mindst rigtigt godt håndværk.

Et link til NTC er www.ntc.dk.