Omkring 1850 – 1930 skød en masse arbejderboliger op i yderkanterne af københavn. Det er selvfølgelig Vesterbro, Nørrebro og Østerbro jeg taler om. En af disse ejendomme på Østerbro skulle renoveres – Rørholmgade 11- 13.
Vi blev bedt om at udskifte skifferen og zinken på taget. Det er Bolux som adminsitrerer ejendommen og Larsen Facade A/S der byggede i hovedentreprise.
En opgave som voksede.
Stilladset var knapt nok færdigt, før end det stod klart, at taget var en del dårligere end først antaget. Det var heller ikke muligt at bibeholde enkelte dele af taget. Alt skulle skiftes.
Vil blev tilkaldt og startede op. Tømrerne kæmpede med opretningen af taget, idet nogle sektioner havde sat sig rigtig meget, mere en 15 cm. Det blev besluttet at føre isoleringen uden på og ikke under tagspærerne. Det betød, at taget blev hævet med ca. 15 cm. Det skabet selvfølgelig problemer i forhold til eksisterende kviste og deres platter foran kvisten. Disse er jo et fix-punkt for tagrendens placering. Problemet løste vi med en forhøjet fodblik, som går fra underkanten af skiffertaget til tagrende. Bygherren var dog noget bekymret, fordi det ser voldsomt ud, med den højde skiffertaget er løftet over tagrenden. Det blev selvfølglig efterprøvet, at vandet ikke løb ud over tagrenden, hvis det skulle regne meget. Vandet blev i tagrenden. Løsningen virker.
Den nyrenoverede ejendom som fik udført facader og tag, hvor håndværket blev ført tilbage til den stand, som bygningen opringdeligt blev bygget med. Facaderne blev kalket og behandlet på behørig vis. Skiffertaget blev udfrørt. Dog ligger der ikke zink på den flade del af københavnertaget, som man oprindeligt gjorde – men tagpap. Alt i alt en god lille opgave.