Sct. Andreas Ordenen, Frederiksberg Alle 11

Det gamle tag var udført med “tysk listedækning” konstruktionen, var den man brugte før end man fik titan zinken som kan bukkes på alle leder. I gamle dage kunne man kun bukke zink på den ene led, og derfor kunne man ikke umiddelbart false, og man var da nødt til at lodde og udføre listedækning.

Det blev besluttet, at udføre taget i båndfalset zink med dertil hørende gratfalse osv. Under zinktaget blev der lagt en 22mm douglas krydsfiner og et mellemlag for at beskytte zinken, mod limen fra krydsfineren.

Det var med gæringer og buet tagrende og vi var i gang.

Et lille tag med mange sjove detaljer – Hætten bruges som udluftning til køkkenelevatoren.

Jeg valgte på den rundbuede del at samle alle falsene stående inden under væggen.
Taget ligger pænt og er klar til mureren…….

Her er så det færdige tag.

Ejendommes daværende direktør Freddy Hansen, ringende og sagde, at vi skulle have skiftet taget over køkkensektionen. Det er et lille ca. 20 m3 stort tag, hvor zinken har ligge i ca. 50 år.

Selve hovedbygningen blev i 1902 overtaget af Sct. Andreas Ordenen, i de næste år blev der bygget en logesal og et baghus, der skulle virke som alderdomshjem til gamle brødre. Logebygningen forbinder for- og baghus. Selve logebygningens tag udskiftede vi i 1998, og var en af de job, som vi er meget stolte af. Zinken 11 år efter ligger stadivæk helt uden buler.

I 2008 ønskede man så, at udføre det lille zinktag over køkkenet.

De næste skridt der skal tages, er tagene over beboelses-ejdommene. Men den tid – de sager.

Bygherre
Sct. Andreas Ordenenes Ejendomsselskab
Arkitekt
Eks. Stormester Freddy Hansen
Udført
i 2008