Vestergade 18 – 20, København K

Det er vigtigt at kunne se ned ad gaden. Der blev selvfølgelig fremstillet knærør på nedløbene.

Så skulle jeg producere et gammeldags tagvindue med en ikke for stor bundstykke. Det skulle sidde i en skotrende.

Selve skotrenden var frustrerende for tømreren – Den var MEGET skæv – og skulle forbinde de to tagflader og samtidig se bare nogenlunde ud. Bemærk at inddækningen ikke ligger lige i skotrenden. Der kom et vindue i vejen. Skotrenden blev udført som listetags-dækning.

Det er en kompliceret sag at arbejde på fredede ejendomme. Mange offentlige instanser er indvolveret, herunder kulturarvestyrelsen, som har tilsyn med byggesager på fredede ejendomme. Samarbejdet mellem arkitekten fra Datea’s projektafdeling og kulturarvestyrelsen gjorde, at der fremkom resultater, som var til alles tilfredshed. F.eks skulle der en udluftningsskorsten til. Det blev til et udluftningstårn og ikke en skorsten, idet man så også tilså fremtidige brugere.

Der er intet som en nyrenoveret gammel bygning.

Selvfølgelig blev facaden ikke malet, men kalket, hvilket giver den en smuk og lettere rustik overflade.

Set fra vestergade, når man kigger op.
Endnu et veludført job.

Dades har mange ejendomme. Her blev jeg indbudt til at udføre en renoveringsopgave, hvor noget af huset er fredet/bevaringsværdigt. Det var nogle dygtige håndværkere og en dynamisk ledelse fra Datea’s projekt afdeling, som gjorde at arbejdet kunne gennemføres trods betydelige forhindringer. Det var en pricipsag for Dades, at denne ejendom skulle renoveres nænsomt. Der skulle tages hensyn til de oprindelige byggeprincipper, og bygningen skulle fremstå smuk og som i “gamle” dage.

Taget måtte ikke rettes op – man skulle bygge skævt !!!! Normalt er det ikke svært at bygge skævt, når man bygger. Men her skulle det være skævt på mål. Det kræver sin håndværker – og alle kunne sit håndværk.

Bygherre
Dades
Arkitekt
Datea's projektafdeling ved arkitekt Anders C. Hald
Udført
i 2007