Dato: 3. januar 2024 |
Kategori:

Optil 100% af det gamle kobber genanvendes – men hvor?

Når vi fjerner de gamle kobberplader fra tage, kviste, nedløb og tagrender, sendes det hele til genanvendelse. Dette inkluderer også afskæringer og småstykker, der naturligt opstår som restmateriale på de nye kobbertage.

Det gamle kobber kan nemlig smeltes om og valses til nye skindende plader til nye projekter. Det er for os sund fornuft for miljøet og passer samtidig på det kobber i minerne, som ikke skal graves op og bearbejdes.
På den måde sikrer vi at det kobber som allerede er gravet ud af minerne cirkulerer så lang tid som muligt.

Kobberleverandøren Aurubis i Finland

Alt det kobber, vi anvender i renoveringsprojekter, køber vi fra Aurubis i Finland. En af grundene til det er, at deres kobberproduktion er baseret på op til 100% genanvendelse af gammelt kobber.

Uanset form, alder og den karakteristiske irgrønne farve har Aurubis formået til at smelte det udtjente kobber og lave det til nyt kobber adskillige gange.
For os betyder det, at vi undgår at tage råmateriale fra kobberminerne, men bruge de materialer, som allerede er i cirkulation.

Renovering af Eremitageslottet.

Her blev kun den øverste del af taget renoveret og kobberet på denne del sendt til genanvendelse.

Læs om renoveringen her.

Renovering af Børsen.
Her er hele det grønne og udtjente tag nedtaget og sendt til genanvendelse.

Læs om renoveringen her.

Arbejdsprocessen i hverdagen

De seneste 15 år har vores daglige fokus været på at påtage os et større ansvar for miljøet, uanset om det er på byggepladserne, i værkstedet eller på kontoret.

Vi har implementeret denne miljøbevidsthed, fra omhyggelig behandling af materialer, såsom at samle kobberrester til genanvendelse i stedet for at sende dem til affald, til at skabe en arbejdskultur, der understreger trivsel som en grundlæggende forudsætning for vores daglige aktiviteter.

Denne forpligtelse til miljøansvar er nu så dybt forankret i alle medarbejdere, at det er en naturlig refleks at overveje konsekvenserne af vores handlinger.

Vi stræber efter at træffe velovervejede og bevidste valg i forhold til både hinanden, materialer, arbejdsprocesser og den historie, vi er med til at forme gennem de renoveringsprojekter, der udgør vores primære forretningsområde.

Du kan læse mere om hvordan vi generelt forholder os til ESG og fremtidens byggeri her.

Søg