Dato: 18. december 2024 |
Kategori:

Her skal lærlinge starte med de svære detaljer.

De skal lave fejl og smage lidt på svendelivet – allerede fra starten!

De to nye lærlinge har fået os til at vende deres opstart lidt på hovedet i forhold til tidligere lærlinge.

Lærlingene Marius og Asbjørn har vi efter kort tid ‘smid’ ud 1:1 opgaver, som ligner dem de skal kunne løse på egen hånd efter endt læretid.

“Bare fordi det er et gammelt håndværk, så skal vi kunne følge med tiden og udvikle os” – siger René Hansen, driftdirektør

Ved at stille de unge opgaver, hvor de kan arbejde rigtigt med værktøj, samlinger og detaljer, som de på sigt skal mestre i blinde, får det metoderne ind helt fra starten.

Så når de er klar til at komme med ud og gå på tagene, er deres forståelse allerede ret grundlæggende for lav-, og højfalse samt hvordan de forskellige værktøjer virker.

I starten var det er vores værkstedsmand Jacob, som havde et skarpt øje med dem og ved grundig vejledning gjorde begge klar til at komme med ud på byens tage.

På erhvervsskolen er det primært zink og skiffer der arbejdes i. Her bliver vores unge hænder herud over også oplært i kobbermaterialet.

De udlærte virker lidt misundelige over alt det de allerede kan, siger René.

Mød marius

Marius på uddannelsesmesse i Roskilde

“Jeg har allerede en god fornemmelse for hvad man skal kunne som udlært blikkenslager og kobberdækker” Siger Marius.

Marius har lige rundet de 5 måneder her hos os.
I de første måneder har læringskurven været stejl, men han fornemmer med den nye viden og alle de nye skills i hænderne, at han er klædt godt på til første skoleforløb.

Inden han startede her, havde han gennemgået en gymnasieuddannelse og sabbatåret gik med at hjælpe til hos en kammerats fars firma.
Det var et tømmerfirma, som bl.a. lavede tag. Her fik Marius øje på det zinkarbejde, som blev udført af blikkenslagerne, og sådan startede interessen.

Om kollegerne siger han at de er rigtig gode til at lære os op, og er hjælpsomme – uden at fratage os at lave fejl – For dem lærer vi jo af.

Kobber akademiet genopstår i 2025

I starten af januar påbegynder vi (igen) en intern vidensdeling mellem yngre svende, lærlinge og garvede kobberdækkere.

Det skal sikre at overleveringen af viden, teknikker og faglighed sker i ro og mag, fordi det tager tid at få i hænderne selv.

Det kan du snart læse mere om her.

Søg